Meer Mechelse faillissementen in oktober

FaillietHet aantal faillissementen in ons land neemt geleidelijk af en gaat terug naar het niveau van voor de crisis. Dat blijkt uit een studie van Graydon Belgium.

Het arrondissement Mechelen gaat daar echter niet helemaal in mee. Over de periode van januari tot eind oktober was er in het arrondissement wel een flinke daling van het aantal faillissementen. Vorig jaar gingen er in die periode 215 bedrijven failliet, tegen 185 dit jaar. Dat staat gelijk met een daling van 13,95%.

In oktober ging het echter mis. Vorige maand werden in het arrondissement Mechelen 24 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er zes meer dan in oktober 2014, wat overeen komt met een stijging van 33,3%.

Over heel België waren er in oktober 870 faillissementen, tegen 1059 in dezelfde maand in 2014. Dat betekent dat er dit jaar in oktober 17,85% minder faillissementen waren. Het is de vierde maand op rij dat een daling wordt genoteerd.

Graydon merkt wel op dat er steeds meer oudere bedrijven in de problemen komen. Bij de faillissementen zijn heel wat bedrijven die werden opgericht vóór 1990. De meerderheid van de faillissementen valt echter nog steeds te noteren bij starters en jonge bedrijven (0 tot 9 jaar oud).

Nieuws over faillissementen in de regio vindt u op onze overzichtspagina.