Meer dan 150 KMO’s en zelfstandigen kiezen voor UwPayroll

Vlnr Stefaan Verlinden/Marc Van Craen/Frans Nieuwejaers/Bruno Van Orshoven/Gunter Hens.

Vlnr Stefaan Verlinden (UwPayroll), Marc Van Craen (Tarag), Frans Nieuwejaers (Tarag), Bruno Van Orshoven (Oakland) en Gunter Hens (UwPayroll).

Begin 2015 gingen Gunter Hens en Stefaan Verlinden, beiden met een verleden bij SD Worx, van start met het sociaal secretariaat UwPayroll, gevestigd in Sint-Katelijne-Waver op de site van BelOrta. Een jaar later hebben reeds meer dan 150 KMO’s en zelfstandigen zich bij UwPayroll aangesloten. De eerste verjaardag werd gevierd met een feestje en met een gulle schenking aan twee goede doelen: Tarag vzw en Oakland vzw.

“Ons sociaal bureau UwPayroll is vorig jaar ontstaan met als doel de zelfstandigen en KMO’s beter te ondersteunen dan de huidige sociale secretariaten, zodat de KMO-bedrijfsleider zich 200% kan focussen op zijn/haar core business”, zegt Stefaan Verlinden. “We onderscheiden ons door o.a. een 0-dagen opzeg van het contract. Een klant werkt met ons samen omdat hij/zij tevreden is over onze dienstverlening en niet omdat er een contract is. We vragen een jaarlijks forfait voor het voeren van de payroll-administratie. Er zijn geen verborgen kosten; we voeren een transparante, eenvoudige en correcte prijszetting. En tenslotte is er uiteraard onze persoonlijke aanpak.”

Naar aanleiding van het éénjarig bestaan van het bedrijf werd een feestje georganiseerd voor klanten en trouwe supporters van het eerste uur. “Omdat we als bedrijf ook onze verantwoordelijkheid willen opnemen binnen de maatschappij, hebben we ervoor geopteerd onze feestvierders te vragen een bedrag over te maken voor het  goede doel. In het totaal hebben we ongeveer 2.500 euro ingezameld, die we vanuit UwPayroll verdubbelen tot 5.000 euro. Voor elk goed doel is er dus de mooie ronde som van 2.500 euro. We hebben gekozen voor goede doelen die niet steeds in spotlights staan, dus geen Rode Kruis/Kom Op Tegen Kanker etc…  maar voor vzw’s die zeer lokaal en kleinschalig werken, zoals we zelf ook zijn.”

Tarag uit Berlaar is een thuisbegeleidingsdienst die in de provincie Antwerpen ondersteuning biedt aan iedereen die om een of andere reden de weg kwijt is. Oakland vzw zet zich actief in om in de eigen regio traag groeiende bomen te planten en te onderhouden.