SINT-KATELIJNE-WAVER – Dankzij de zuiderse temperaturen blijkt 2018 een bijzonder goed kersenjaar met grote volumes en kwaliteit. Voor het eerst in de geschiedenis van veiling BelOrta werd de kaap van 1.000.000 kg kersen gehaald.

Het zomerse weer is dit jaar de bondgenoot van de kersentelers van BelOrta. “De vele zonne-uren zorgen voor een hoog suikergehalte. Bovendien hebben de kersen geen schade geleden door regen en hagel. Heel wat telers hebben de voorbije jaren ook geïnvesteerd in overkappingen, die dit jaar voor wat extra schaduw hebben gezorgd wat de kwaliteit ten goede komt”, klinkt het bij BelOrta.

Veiling BelOrta heeft zo de grens van 1 miljoen kg kersen doorbroken. Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit jaar in totaal 235,4 hectare en omvat 15 rassen en segmenten. “Dankzij een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie staan de BelOrta kersentelers garant voor een continue aanlevering. Na de dagelijkse veilingverkoop vertrekken de kersen naar binnen-  en buitenland in kisten, dozen en kleinverpakkingen.”

Promotiecampagne

Het grote volume aan afzet van kersen wordt dit jaar nog extra ondersteund door een promotiecampagne van de zachtfruittelers van BelOrta. Momenteel is een tv-spot te zien en op verschillende sociale media staan receptvideo’s. Sinds begin juni rijdt ook een kusttram rond die volledig bekleed werd met een opvallend beeld van BelOrta zachtfruit en is er een actie in Plopsaland De Panne. Tot slot zette BelOrta haar Belgische kersen de voorbije zondagen apart in de kijker in alle edities van de krant De Zondag.