geneesmiddelenMedibib.be, een Mechels initiatief om online medicijnen op te zoeken, te bestellen en te laten klaarleggen in een afhaalpunt bij een apotheek in de buurt, heeft naar aanleiding van zijn eerste verjaardag de website gerestyled. “Door een meer hedendaagse lay-out te implementeren hebben we de gebruiksvriendelijkheid van de website nog verhoogd”, zegt co-founder Laurens Siroux. “Medibib is nu nog sneller en beter toegankelijk via mobiele apparaten als smartphones en tablets.”

De farmaceutische gids Medibib heeft het afgelopen jaar al een paar metamorfoses ondergaan. “In de eerste versie waren er vier zoekbalken om geneesmiddelen op te zoeken op naam, unieke barcodes en actief bestanddeel. Deze zoekbalken werden al snel vervangen door één grote zoekbalk waar nog steeds kon worden gezocht op dezelfde items. De slimme zoekbalk corrigeert ook verkeerd gespelde namen van geneesmiddelen”, zegt Laurens Siroux. “Tegelijkertijd werd ook de medicijnenkast ingevoerd waar producten kunnen worden opgeslagen met productfoto’s die in eigen beheer worden genomen. Vooral de productfoto’s werden enthousiast onthaald bij onze bezoekers.”
Vanaf dag 1 werd tevens gewerkt aan de grootste uitbreiding. Op 14 juli ging het reservatieplatform online. Bezoekers van de website kunnen geneesmiddelen reserveren en die afhalen in een deelnemende apotheek in de buurt. “Bij de lancering hadden we al 53 deelnemende apotheken. Vandaag fungeren al meer dan 180 apotheken als afhaalpunt. Door te reserveren via Medibib kan de patiënt een tweede bezoek aan de apotheek vermijden, bijvoorbeeld wanneer een medicijn moet worden bereid of wanneer het niet in voorraad is. Producten laten klaarleggen in een apotheek naar keuze zorgt ook voor extra discretie bij het afhalen.”