Medailles voor Gouden Carolus

GoudenCarolusGouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw van de Mechelse stadsbrouwerij Het Anker werd uitgeroepen tot één van ’s werelds beste bieren. Het bier won goud op de World Beer Awards 2015.

Een internationale jury maakte na 4 blinde proefsessies een selectie uit een duizendtal ingezonden bieren uit meer dan 30 verschillende landen.

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw werd verkozen tot World’s Best Dark – Belgian Style Strong.

Dit uitzonderlijke speciaalbier werd voor het eerst gebrouwen op 24 februari 1999 ter herdenking van Keizer Karel V die in Mechelen opgroeide. Doorheen de jaren ontwikkelt het bier een verfijnde complexiteit en intense aroma’s. Het wordt wereldwijd gekoesterd als een icoon van de Belgische bierwereld.

Op Europees niveau werd Gouden Carolus Tripel verkozen tot Europe’s Best Belgian Style Tripel. Op Belgisch niveau waren ook mooie bekroningen weggelegd voor Gouden Carolus Classic (Belgium – Belgian Style Strong – Gold Medal) en Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Rood (Belgium – Belgian Style Strong Pale Ale – Bronze Medal).

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al vijf generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen, dat deel uitmaakt van het door UNESCO erkende werelderfgoed. Op deze site wordt al sinds de middeleeuwen (1471) bier gebrouwen. Keizer Karel V, die in Mechelen opgroeide, liet zijn Mechelse lievelingsbier zelfs tot in Spanje leveren. Om hem te eren, kreeg het bier de naam Gouden Carolus, naar de gouden muntstukken die onder zijn bewind werden geslagen.

De meermaals bekroonde speciaalbieren worden ook vandaag nog gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels. Ze zijn te koop bij de betere drankenhandel en Delhaize supermarkten in België, en in meer dan 40 landen wereldwijd.