wegenwerkenOp 16 maart starten wegenwerken op de Mechelsesteenweg, tussen de Tramweg en de aansluiting op de N 15 in Bonheiden. Die werken zijn nodig voor een dringende herstelling aan de riolering. Ten gevolge van de werken zal de Mechelsesteenweg vermoedelijk vijf weken afgesloten zijn voor doorgaand verkeer – behalve voor voetgangers en fietsers.

Aan de R6 starten diezelfde dag werken voor de plaatsing van ecorasters. In een eerste fase wordt daar gewerkt tussen de Mechelsesteenweg en de Berlaarbaan, op het grondgebied van Sint-Katelijne-Waver. De combinatie van beide werven kan dus heel wat verkeershinder veroorzaken.

Het einde van de werken in Bonheiden is gepland voor 17 april, afhankelijk van het weer en mogelijk onvoorziene omstandigheden.

Het doorgaand verkeer vanuit Bonheiden-centrum richting Mechelen wordt omgeleid via de Bruinbeekstraat en verder via de Putsesteenweg. Het verkeer dat van Mechelen naar Bonheiden komt, dient via de Putsesteenweg en de Waversesteenweg te rijden.

Om de hinder een beetje te beperken en te zorgen dat de lijnbussen vlot kunnen passeren, worden de verkeersremmers aan de brug over de Bruinbeek weggenomen.