Foto Citytripplanner.

Foto Citytripplanner.

Het Mechelse stadsbestuur wil dat de Vismarkt ook in de toekomst een horecaplein blijft. Daarom laat het stadsbestuur onderzoeken of het de stedenbouwkundige verordening kan aanpassen, zodat enkel nog horecabestemmingen mogelijk zijn in panden die vrijkomen op de Vismarkt.

De Vismarkt is de voorbije jaren uitgegroeid tot de hipste uitgaansplek van Mechelen. “We moeten ervoor zorgen de Vismarkt niet het slachtoffer wordt van haar eigen succes”, zegt burgemeester Bart Somers. “We zien nu al dat de plek gegeerd is bij ondernemers uit andere sectoren. Dat is normaal. Ook zij willen hun graantje meepikken van het succes van de Vismarkt. Maar als we willen dat de Vismarkt een horecaplein blijft, dan moeten we consequent zijn en voorrang geven aan restaurants en cafés. Anders gaat het epicentrum van het uitgaansleven zich op termijn verleggen. Ik zou dat jammer vinden. Ik heb zelf ook mooie jeugdherinneringen aan de Vismarkt. Ik wil ervoor zorgen dat de Vismarkt als uitgaansplek bewaard kan blijven voor de volgende generaties Mechelse jongeren.”

Daarom nam de burgemeester zopas het initiatief om te laten onderzoeken hoe het vergunningenbeleid kan worden aangepast. “Mijn voorstel is door het schepencollege aanvaard. We laten op korte termijn juridisch onderzoeken of we in de stedenbouwkundige verordening een clausule kunnen opnemen die enkel geldt voor de Vismarkt en waarbij alleen horecabestemmingen in aanmerking komen voor een uitbatingsvergunning. Als we hiervoor binnen enkele weken groen licht krijgen, is de toekomst van de Vismarkt als hipste uitgaansbuurt van Mechelen nog vele jaren gegarandeerd”, aldus Bart Somers.