Mechelse Utopolis komt mogelijks in handen van UGC

UtopolisMechelenBioscoopuitbater Kinepolis is exclusieve onderhandelingen opgestart met de Franse concurrent UGC over de verkoop van de vier bioscopen van Utopolis in Lommel, Turnhout, Aarschot en Mechelen.

Vorig jaar kocht Kinepolis de Luxemburgse sectorgenoot Utopolis, met naast vier Belgische cinema’s ook drie vestigingen in Luxemburg, vijf in Nederland en één in Frankrijk. De Belgische Mededingingsautoriteit weigerde die deal, omdat die de nu al dominante positie van Kinepolis nog zou versterken. Kinepolis mocht de overname toch realiseren als het twee van de vier complexen (Mechelen en Aarschot) verkocht. Maar Kinepolis wil dus de vier Belgische bioscopen van de hand doen. Ook deze transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit.

UGC heeft momenteel twee bioscopen in Brussel en één in Antwerpen. Als de overname plaatsvindt, krijgt de Franse groep er in een klap 30 zalen, ruim 5.500 zitjes en 1,2 miljoen bezoekers bij. Het aandeel van Kinepolis sloot de dag af met een winst van 1,7 procent, omdat de verkoopprijs naar verluidt hoger zou liggen dan verwacht.