WolfDe Mechelse uitgeverijen Baeckens Books en Plantyn stellen op de Boekenbeurs in Antwerpen samen een nieuwe AVI-leesreeks voor kinderen voor.
Uitgeverij Baeckens Books/Bakermat met tien werknemers in de Mechelse vestiging is al jaren trendsetter in de sector kinder- en jeugdboeken, met onder meer Geronimo Stilton, Warrior Cats en Team Mortis.
Uitgeverij Plantyn, met een tachtigtal werknemers in de hoofdzetel in Mechelen en nog een tiental in Waterloo, is toonaangevend voor de sector van de schoolboeken. Jarenlang maakte hun lees- en taalmethode Taalsignaal deel uit van het taalonderwijs in de meerderheid van de basisscholen. Vandaag speelt Plantyn met de nieuwe taalmethode De Taalbende met succes in op het leer- en leesplezier van kinderen.
Heel wat scholen vroegen om aanvullend leesmateriaal in de geest van de taalmethode en daarom ging Plantyn op zoek naar een partner om dit te kunnen realiseren. Uitgeverij Baeckens Books/Bakermat ging in op die vraag.

Auteurs van de boekjes zijn Emy Geyskens en Juliëtte Rosenkamp. De illustraties zijn van tekenaar en graphic designer Bram Zwinnen. In deze leesreeks staat tegenover elk fictie-verhaal een non-fictieboekje dat thematisch het onderwerp van het verhaal volgt. Bij Wolf is stout lief hoort bijvoorbeeld een boekje over wolven. De uitgeverijen willen op die manier ook jongens meer stimuleren om te lezen. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat vooral jongens vaak liever non-fictie lezen.
Op alle boekjes staan ook de AVI-leesniveaus vermeld.