Mechelse starter lanceert groentenootjes

DV met groentenootjesPrincessGreen is een innovatieve starter uit Sint-Katelijne-Waver die meteen de hoofdvogel afschiet: de groentenootjes van het jonge bedrijf van Daan Verheeke liggen al in de rekken bij Carrefour.

PrincessGreen is een initiatief van Daan Verheeke. Het bedrijf roostert een speciale variëteit van erwten, om zo tot een groentenootje te komen dat onmiddellijk consumeerbaar is als snack of in een gerecht. Het is volgens de initiatiefnemer de ideale manier om gezonde peulvruchten aan je eetpatroon toe te voegen. Peulvruchten als erwten, linzen en bonen worden steeds populairder. Ze zijn gezond en een goede bron van vezels, maar je moet ze lang koken of je toevlucht nemen tot conserven.

“Ik raakte gefrustreerd van de tijd die het mij kostte om peulvruchten klaar te maken”, zegt Daan Verheeke van PrincessGreen. “Ik weet dat het lekker en gezond is, maar het duurt altijd zo lang vooraleer gedroogde peulvruchten gaar zijn. Een blik of bokaal kan natuurlijk ook, maar er moest een betere oplossing zijn.”

Hij besloot de erwten te bewerken. “Het productieproces van de groentenootjes is een combinatie van een eeuwenoud roosterproces uit het Midden-Oosten met moderne technieken uit de voedingsindustrie. Op die manier worden de groentenootjes onmiddellijk consumeerbaar en krijgen ze hun eigen smaak.”

PrincessGreen biedt groentenootjes aan met verschillende zoete en zoute smaken, en je vindt ze in de afdelng groenten en fruit van Carrefour.

“We hopen dat we met de groentenootjes niet alleen een gemakkelijk en lekker product gemaakt hebben, maar ook dat de groentenootjes de mensen gaan helpen om gezonder te leven met een kleinere ecologische voetafdruk.”

Geïnteresseerd in startende bedrijven? Een lijst vindt u hier.