MECHELEN – Fan Park Mechelen aan de Nekker vormde onlangs het decor voor een ééndaags fit- en gezondheidsfestival. Verschillende Mechelse sport- en gezondheidspraktijken organiseerden er de eerste editie van Mechelen FIT om mensen bewust te maken van een actieve en gezonde levensstijl.

Alpha Active, My Personal Coach, Yogalovers, Equi-training, MotionAcademy en Health in Progress sloegen de handen in elkaar voor de eerste editie van Mechelen FIT. “Mechelen FIT is niet alleen onze naam, maar ook ons doel. We willen Mechelaars aan het bewegen krijgen. Met het event wilden we hen ook laten proeven van het fit- en gezondheidsaanbod in de stad”, zegt Ruben Cools van Health in Progress.

Sportief concept

Mechelaars konden aan twee podia kennismaken met een veelzijdig gezondheidsprogramma. Met activiteiten zoals Air Fight, No mat yoga, HIIT training, een ladies workout, een creatieve opwarming en een cooling down werden heel wat zweetdruppels gegenereerd. Daarnaast waren er ook informatieve sessies rond gezondheid.

“Het concept werd warm onthaald door de deelnemers en de stad. Bovendien is de samenwerking tussen de verschillende Mechelse praktijken vrijwel uniek en iets waar we fier op mogen zijn. We zijn er dan ook op gebrand om een tweede editie uit te werken voor nog meer Mechelaars en met nog meer beweging”, aldus Ruben Cools.

Ook online wil Mechelen FIT groeien. Op sociale media wil de organisatie op termijn een platform aanbieden waar de Mechelaars steeds evenementen rond fitheid en gezondheid kunnen terugvinden.