shopping-shuttleOp zaterdag 27 en zondag 28 december heeft in de Mechelse Nekkerhal de Kerstjumping plaats. Dat betekent dat de randparkings Douane en de overloopparking aan de Nekker, die door shoppers worden gebruikt als opstapplaats voor de Shopping shuttle, tijdelijk zullen worden ingenomen door bezoekers van de jumping. Shuttlegebruikers kunnen tijdens het weekend uitzonderlijk hun auto gratis parkeren bij Telenet, dat vlakbij ligt (Liersesteenweg 4).

De stad is Telenet dankbaar dat het een deel van z’n parking, goed voor 500 parkingplaatsen, wil openstellen. Shopping shuttle gebruikers kunnen er hun wagen gratis stallen, op zaterdag van 9.30u tot 19u, en op zondag van 10.30u tot 19u. Zondag zijn de winkels open van 11 tot 18u. Tussen de parking van Telenet en de vertrouwde route langs parking Zandpoortvest 2 houdt de Shopping shuttle ook tijdelijk halt op de Veemarkt.

Ook voor de terugrit kan je de Shopping shuttle nemen vanaf de Veemarkt richting Telenet. De Shopping shuttle rijdt elke zaterdag van 10 tot 19u, en op koopzondagen van 11 tot 19u. Om gebruikers te informeren, worden o.a. dynamische parkeergeleidingsborden en extra signalisatieborden ingezet.

Een alternatief voor parking Telenet is parking Zandpoortvest 2 langs de ring. Die heeft sinds afgelopen weekend opnieuw haar oude capaciteit. Het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn helemaal beschikbaar en bieden plaats aan 422 voertuigen. De nieuwe tweede verdieping opent als alles gaat zoals gepland in februari.

De Shopping shuttle is trouwens een succes. Sinds begin augustus vervoerden de busjes van Hallotaxi al bijna 12.000 passagiers. Afgelopen zaterdag alleen al maakten op één dag 1.183 bezoekers gebruik van de shuttledienst. Gezien het succes wordt daarom tijdens de komende koopjesweekends (27-28 december en 3-4 januari) een extra zevende busje ingezet zodat gebruikers nooit langer dan vijf minuten hoeven wachten.