shopping shuttleVanaf 18 juni zal de Shopping Shuttle in Mechelen een nieuwe route volgen, waardoor gebruikers nog sneller en vlotter tot in het centrum geraken. De gratis pendelbusjes zullen rijden vanaf het Douaneplein/Park & Ride Nekker over de Veemarkt tot op de Grote Markt, midden in het Mechelse stadscentrum.

Sinds de start in augustus 2014 gebruikten al ruim 40.000 enthousiaste shoppers de gratis Shopping Shuttle. De minibusjes zorgen elke zaterdag en koopzondag voor een comfortabele en vlotte rit tussen gratis randparkings en het winkelcentrum van Mechelen. Shoppers hoeven niet meer te zoeken naar parkeerplaatsen of met zware winkelzakjes te zeulen. Je hoeft nooit langer dan 5 minuten te wachten op een shuttle en die is ook nog eens helemaal gratis.

De huidige route loopt grotendeels via de Vesten, maar na evaluatie bleek dat gebruikers ook een halte wilden midden in het centrum, in de buurt van de Grote Markt. Daarom zal de Shopping Shuttle vanaf zaterdag die nieuwe route naar de Grote Markt volgen.

Zaterdag 18 juni is de toegang voor de parking aan de halte P & R Nekker wel beperkt, omdat de P & R dan Duiveldorp wordt. Vanaf 12.30u kan je de gratis parking niet meer oprijden en moet je parkeren aan het Douaneplein (gratis) of aan de Nekkerhal (betalend). De Shopping Shuttle rijdt wel volgens de normale dienstregeling, dus je kan nog steeds op- en afstappen aan de halte. Deze regeling kan ook van toepassing zijn op 25 juni en/of 2 juli, afhankelijk van het speelschema van de Rode Duivels op het EK voetbal.