MECHELEN – Wie de komende zes weken een veggie maaltijd bestelt bij één van de acht deelnemende Mechelse restaurants maakt kans op een gratis VIP-diner tijdens de Langste Veggietafel.

Acht Mechelse restaurants bundelen hun krachten voor een actie naar aanleiding van de tiende feesteditie van de Langste Veggietafel op donderdag 12 april. Wie van 14 februari tot 31 maart bij één van de restaurants een vegetarische maaltijd bestelt, maakt kans op een VIP-diner tijdens de Langste Veggietafel.

De deelnemende restaurants zijn Funky Jungle (Onder-Den-Toren 7), Bar Botanica (Frederik de Merodestraat 3), De Krewelligen Bidet (Sint-Katelijnestraat 72), Zahia’s Cuisine (Steenweg 12), ViaVia (Zandpoortvest 50), La Loggia (Korenmarkt 37), De Graspoort (Begijnenstraat 28) en Greenfield II (Nekkerspoelstraat 5).

Vraag stijgt

De hoofdprijs zal worden bereid door de leerlingen van COLOMAplus onder leiding van chef-kok en leerkracht Björn Matheusen. “We zijn al jarenlang bezig met vegetarisch en veganistisch koken”, vertelt Matheusen. “Dat wordt steeds belangrijker. De vraag naar vegetarisch voedsel stijgt nu eenmaal.”

De Langste Veggietafel wordt voor de tiende maal georganiseerd door Mechelen Klimaatstad en EVA Mechelen met steun van de Stad Mechelen en vindt traditiegetrouw plaats op de Grote Markt in Mechelen.

“In 2013 koppelden we voor het eerst een restaurantactie aan de Langste Veggietafel”, vertelt Gitte Van Den Bergh, vrijwilligster bij EVA Mechelen. “Toen waren er nog geen vegetarische restaurants in Mechelen. Intussen zijn er al drie, en door de stijgende vraag gaat ook het aanbod bij de andere restaurants er sterk op vooruit. Steeds meer Mechelaars ontdekken de voordelen van veggie eten, en het is gewoon ook heel erg lekker. Dus zelfs als je niet wint, heb je toch een lekkere maaltijd gehad.”