Mechelse regio ontvangt delegatie van VAE

Z.E. Sulaiman Hamid Almazroui.

Z.E. Sulaiman Hamid Almazroui.

Vlaamse ondernemers op het spoor zetten van economische opportuniteiten in het buitenland, dat blijft ook na de zomerbreak de inzet van Bar International. Het nieuwe seizoen start op 9 september met focus op het potentieel van de Verenigde Arabische Emiraten. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen verwelkomt ook Z.E. Sulaiman Hamid Almazroui, ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in België, op het event.

Aan ondernemers met buitenlandse aspiraties biedt Bar International al twee jaar maandelijks een kans om zich een beter beeld te vormen van de opportuniteiten in een ander land. Aan de aanwezige overheidsafgevaardigden van datzelfde land geeft het event dan weer een goed idee van de economische troeven van de Mechelse regio.

Dat het concept de ondernemerswereld sterk aanspreekt, blijkt uit de grote belangstelling voor de editie van 9 september in het teken van de Verenigde Arabische Emiraten. Eerder dit jaar heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen al een Mechelse delegatie ondernemers naar dit land begeleid tijdens een prinselijke missie.

Met deze Bar International geeft ze hen een nieuwe kans om contacten uit te bouwen met officiële vertegenwoordigers van de oliestaat bij uitstek, die ondernemers veel te bieden heeft. Er zijn businesskansen bij evenementen met internationale allure, zoals de Wereldexpo 2020 in Dubai en het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar. In de regio gaan er ook miljarden dollars naar grootschalige infrastructuurprojecten voor onder meer het uitbouwen van de gezondheidszorg en hernieuwbare energie.

Bar International heeft plaats in het Huis van de Ondernemer. Ambassadeur van de VAE Z.E. Sulaiman Hamid Almazroui geeft een uiteenzetting over de economische context en zakelijke mogelijkheden in de Verenigde Arabische Emiraten. Hoe je ter plaatse zaken moet doen, vertelt Edouard Renson, Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in de VAE. De finesses van de fiscaal-juridische aspecten van business met en in de VAE legt Andy Cools uit. Hij is senior manager bij PricewaterhouseCoopers.

De verschillende socio-culturele aspecten worden uiteengezet door Qaisar Hijazin, secretaris-generaal van de Arabisch-Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel. Regional manager Europe Nadia Rinawi vertelt over de investeringsmogelijkheden in de vrijhandelszone van Ras Al Khaimah.

Tenslotte is er een getuigenis van Dominique Delcroix, zaakvoerder van Ipsam Technology, en de avond wordt afgesloten met een netwerkreceptie met culinaire specialiteiten uit de VAE.