Mechelse pop-up ColliShop

Collishop ColliShop opent op 14 maart een tijdelijke showroom in Mechelen die open zal blijven tot eind mei. Klanten vinden er tuinmeubelen, tuindecoratie, barbecues en zelfs tuinhuizen. Zo wil de webshop van Colruyt Group het tuinseizoen op gepaste wijze openen. Dit nieuwe concept biedt ook een kans om leegstand în steden tegen te gaan. Vorig jaar opende ColliShop ook al een tijdelijke showroom in Wilrijk, en die had veel succes.

De Mechelse pop-up ColliShop vindt onderdak in een lege ruimte (800 m²) boven de DreamLand-winkel aan de Oscar van Kesbeeckstraat 17 in Mechelen. Van tijdelijke leegstaande panden wil Colruyt Group namelijk niets weten. “We kijken hoe we onze gebouwen op andere manieren kunnen gebruiken. Een tijdelijke ColliShop-showroom met tuin- en barbecuemateriaal leek ons een goed idee. Het is er het ideale moment voor, en het assortiment leent er zich perfect voor”, zegt Dirk Berteloot, directeur non-food van Colruyt Group.

In de tijdelijke showroom vinden klanten verschillende artikelen voor tuin en terras, van bloempot tot tuinhuis. Het middenplein werd speciaal ingericht zodat klanten stoelen en tafels naar hartenlust kunnen verplaatsen en uitproberen, tot ze hun perfecte combinatie gevonden hebben.

Ook aan de sfeer werd gedacht. Elke dag krijgen bezoekers een hapje en een drankje, en er zijn ook af en toe demonstraties. Barbecuespecialist Barbecook komt langs op zaterdag 25 april in om extra uitleg te geven over verschillende soorten barbecuetoestellen.