MECHELEN – PitPoint heeft van BENEFIC in totaal 1,3 miljoen euro aan subsidies gekregen voor verschillende EV- en CNG-projecten in België en Nederland. Het flinke bedrag stelt de Mechelse leverancier van schone brandstoffen in staat om 7 duurzame vervoerprojecten te realiseren.

BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. In het kader daarvan heeft Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Nederland 5,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om de doorbraak van schone en groene transporttechnologieën te stimuleren. Bijna een kwart daarvan gaat dus naar PitPoint.

Jan-Theo Hoefakker, directeur commercial sales bij PitPoint: ”Het vertrouwen van BENEFIC in zowel onze EV- als CNG-oplossingen versterkt de positie van PitPoint als Europese leverancier van schone brandstoffen. Dankzij de subsidies kunnen wij duurzaam vervoer in Nederland en België uitbreiden en zijn we weer een stap dichter bij de realisatie van onze missie: 100 procent schoon vervoer in 2030.”

Concreet gaat PitPoint investeren in 7 CNG-stations in onder meer Brussel, 8 snelladers waaronder in Antwerpen, 6 ultrasnelladers zoals langs de E17 in Vlaanderen, de elektrificatie van 2 Antwerpse buslijnen en 350 publieke laders in het Brussels Hoofdstekelijk Gewest.