sofiejoosenVoka biedt parlementsleden tijdens het zomerreces de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Dit jaar nemen in Vlaanderen 90 parlementsleden, waaronder 3 uit het arrondissement Mechelen, deel aan een parlementaire stage georganiseerd door Voka.

Marc Hendrickx gaat aan de slag bij Mazda, Sofie Joosen volgt twee dagen stage bij Reynaers Aluminium en Bert Wollants is een dag stagiair bij Elia. Europees parlementslid Philippe De Backer gaat op stage bij Procter & Gamble.

“Wij ontvangen inderdaad op 30 en 31 juli Vlaams parlementslid en Duffels schepen Sofie Joosen voor de zomerstage”, zegt Els Fonteyne, Group Communication and Training Manager van Reynaers Aluminium NV. “Het initiatief ging uit van Voka: wij werden door hen gecontacteerd met de vraag of we Sofie Joosen de mogelijkheid konden geven om het bedrijfsleven meer van binnenuit te bekijken. Het programma bestaat uit een heel aantal sessies, waarbij ze steeds een introductie krijgt bij een specifieke manager en samen met hen de afdelingen, en uiteindelijk dus ook het bedrijf beter leert kennen.”

Voka wil met dit initiatief ondernemers en politici dichter bij elkaar brengen. “Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben op onze ondernemingen”, zegt Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. “Het gaat dan over ruimtelijke ordening, milieu, fiscale druk, mobiliteit, enzovoort.”

“Het parlementaire werk is één ding, de impact daarvan bij de ondernemingen is nog iets anders”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “Vandaar dat we als Voka al meer dan 20 jaar de kans bieden om ook op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de vloer.”

Dit jaar is er bijzonder veel interesse voor de stages. In heel Vlaanderen volgen 90 parlementsleden een bedrijfsstage. “We zijn bijzonder tevreden met die interesse en hopen dat we alle parlementsleden een boeiende ervaring kunnen bezorgen deze zomer”, besluit Maertens.

Uit het arrondissement Mechelen hebben parlementsleden Marc Hendrickx, Sofie Joosen en Bert Wollants zich geëngageerd voor een bedrijfsstage. Procter & Gamble, met onder meer een site in Mechelen, krijgt met Philippe De Backer dit jaar zelfs een Europees parlementslid over de vloer.

Klik hier voor een overzicht van de bedrijfsstages van de parlementsleden.