zandvoortvestDe Mechelse Parking Zandpoortvest 2, uitgebaat door Vinci Park, is opnieuw volledig open. De werken aan de tweede verdieping zijn nu helemaal afgerond. De nieuwe verdieping zorgt met 200 extra plaatsen voor een gevoelige uitbreiding van de parkeercapaciteit. In totaal kunnen nu 622 bestuurders hun voertuig op deze randparking stallen. De parking bevindt zich vlakbij het stadscentrum en heeft een voordelig tarief.

Parking Zandpoortvest 2 was wegens de bouw van een extra verdieping afgesloten tussen oktober en december. In december gingen het gelijkvloers en de eerste verdieping weer open, en nu is ook de tweede verdieping klaar voor gebruik. Door het extra niveau stijgt het aantal parkeerplaatsen van 422 naar 622.

“Die uitbreiding was nodig, aangezien voorheen bijna dagelijks alle parkeerplaatsen werden ingenomen”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. “De parking is vooral interessant omdat ze op ongeveer 5 minuten stappen van het stadscentrum ligt. Even door de Kruidtuin wandelen en je komt meteen op de Bruul uit. Bovendien kan je er extra voordelig parkeren tijdens de week voor maximum 3 euro per dag. Tijdens het weekend parkeer je er zelfs gratis. Op deze manier kan je goedkoop en vlakbij het historisch centrum en de winkels parkeren en krijgen tegelijk de fietsers en wandelaars meer ruimte.”

Omdat de parkeerautomaten in Mechelen aan vervanging toe zijn, worden ze binnenkort vernieuwd. “We testen op parking Zandpoortvest 2 een nieuw model uit met display, waarna we alle automaten zullen vervangen. Deze automaten bieden meer mogelijkheden op het vlak van parkeerbeheer en analyse van parkeergegevens. Je kunt er betalen met een bankkaart en op de display kunnen boodschappen worden weergegeven”, vertelt schepen De Bie.

Wie de weg tussen parking Zandpoortvest 2 en het stadscentrum niet te voet wil of kan afleggen, kan op zaterdagen (10-19u) en koopzondagen (11-19u) gebruik maken van de Shopping Shuttle, die wordt verzorgd door Hallo Taxi. Die vervoert bezoekers gratis over en weer tussen de randparkings en het stadscentrum, en houdt daarbij ook halt aan parking Zandpoortvest 2. Je hoeft nooit langer dan 5 minuten op de shuttle te wachten.