Ontpop, dat in Mechelen en Lier aparte teambuilding-activiteiten organiseert, biedt in de Dijlestad vanaf september in samenwerking met tal van Mechelse partners een chocoladewandeling aan.

“Met vaste waarden als Gauthier (chocolaterie op de IJzerenleen), uitzonderlijk gepassioneerde mensen als Mario Vandeneede (chocolatier bij Chocolatoa) en vernieuwende zaken als The Cacao Project (op de Bruul) heeft Mechelen ondertussen een mooi en compleet chocoladeverhaal waar we fier op mogen zijn”, zegt Benny Boydens van Ontpop.

“Met de Mechelse Chocoladewandeling is het de bedoeling om mensen in contact te brengen met producten van deze specialisten en hieraan een pairing met bier of wijn te koppelen.  We zullen werken met pralines en vaste chocolade maar ook een lekkere chocolademousse zal van de partij zijn.”

De klanten worden rondgeleid door een stadsgids of krijgen een wegwijzer op papier mee die leidt naar leuke Mechelse horecazaken waar hen een lekkere pairing te wachten staat.

“Een paar van de locaties die worden bezocht, zijn onder meer het Via Via reiscafé aan de Zandpoortvest, Ankertje Aan de Dijle op de Vismarkt en Kuub aan de Minderbroedersgang. Extra mogelijkheden houden onder meer een Mechelse boottocht met rederij Malinska of een bezoek aan brouwerij Het Anker, telkens met pairing, in.”

Het minimum aantal deelnemers voor dit origineel stadsbezoek dat twee uur duurt, is acht personen. Per groep kunnen maximaal 20 personen mee, maar er kan worden geboekt voor meerdere groepen.