MECHELEN – Blijf niet zitten met je ondernemersvragen. Met die boodschap en vergezeld van een koffietruck, streek het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) neer op de bedrijvencampus in Mechelen-Noord. Louis De Wael van Van Dievel en Renzo De Bondt van Technology Trading lieten er van zich horen.

Louis De Wael in gesprek met Bernard De Potter en Philippe Muyters.

Tot en met 20 maart trekt VLAIO met een koffietruck langs verschillende bedrijventerreinen in Vlaanderen waar bedrijvenverenigingen actief zijn om de samenwerking tussen de bedrijven onderling te initiëren en de kwaliteit van het terrein te verhogen. Kirsten Dejaegere, parkmanager bij Quares, mocht met vzw Industrie Mechelen-Noord de aftrap geven van de actie.

De campagne draait rond het thema Blijf niet zitten met je ondernemersvragen. Daarmee wil VLAIO de afstand tot ondernemers verkleinen en hen gerichter adviseren van begin tot einde. Onder meer Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters en administrateur-generaal van VLAIO Bernard De Potter tekenden present op de kick-off.

Concreet advies

Louis De Wael, zaakvoerder van transportbedrijf Van Dievel, nam gretig gebruik van de situatie. Hij had vragen over de ontwikkelingen binnen zijn bedrijf rond de opleiding tot vrachtwagenpiloot en legde die voor bij minister Muyters. Met succes, want er zal een opvolgvergadering worden ingepland tussen zijn kabinet en VLAIO.

Ook Renzo De Bondt van Technology Trading knoopte een gesprek aan met de sleutelfiguren. “Tot op de dag van vandaag dient er altijd veel administratieve rompslomp in orde gebracht te worden, alvorens antwoorden te krijgen”, bemerkte hij. De minister en administrateur-generaal verzekerden hem dat dit aspect flink vereenvoudigd zal worden. Op die manier wordt de stap voor ondernemers om hulp in te schakelen en advies te krijgen een stuk kleiner.