cuissonVier horecazaken uit de grote regio rond Mechelen hebben een nominatie op zak voor een Cuisson d’ Or. De Cuisson d’ Or-awards worden uitgereikt in zestien categorieën en belonen horecazaken die zich niet enkel inzetten om lekker eten op tafel te brengen, maar ook extra aandacht schenken aan andere aspecten, zoals klantvriendelijkheid, netheid, de wijze waarop de zaak wordt gerund en personeelsmotivatie.

De deelnemers worden beoordeeld in hun eigen categorie, van hotels en B&B’s tot verschillende soorten eetgelegenheden, van restaurants tot frituren en broodjeszaken toe en cateringzaken. Er is zelfs een prijs voor de afwasser van het jaar, omdat die volgens de organisatoren heel sterk kan bijdragen tot de uitstraling van een horecazaak. Tenslotte wordt nog een overkoepelende prijs toegekend.

De vier zaken uit de regio die werden genomineerd voor een Cuisson d’ Or zijn het Zwitsers eethuis Bärgli uit Kessel, brasserie-restaurant Carlton op de Grote Markt in Mechelen, eetcafé-restaurant De Nachtegaal uit Kapelle-op-den-Bos en Pannekoekenbistro Midzeelhoeve uit Sint-Katelijne-Waver.

De prijzen worden uitgereikt op 2 maart in de Leuvense Salons Georges.