hotels mechelenDe Mechelen Hotel Association organiseert op zondag 4 oktober opnieuw een opendeurdag. Belangstellenden kunnen dan rondkijken in één van de dertien hotels en de jeugdherberg van Mechelen.

Tussen 13 en 17u staat het hotelpersoneel bezoekers te woord en maakt hen wegwijs in het dagelijkse hotelleven. Een kamerbezoek hoort daar ook bij.

Björn Siffer, Mechels schepen van Toerisme, juicht het initiatief toe. “Het succes zit in de laagdrempeligheid. Ik vind de dynamische samenwerking van de hotels binnen de Mechelse Hotel Associatie een voorbeeld in Vlaanderen.”

Bezoekers kunnen prijzen winnen als ze deelnemen aan de quiz/zoektocht die de Mechelse Hotels op poten zetten. Bij het eerste hotelbezoek krijg je een formulier met telkens een vraag per deelnemend hotel. Het antwoord op die vraag is te vinden tijdens het bezoek aan het hotel zelf. Deelnemers geven hun formulier af op hun laatste bestemming. In de prijzenpot zitten hotelovernachtingen, ontbijten, lunches en geschenkbonnen. Ook de Twitteraar die een tweet (@HotelsMechelen of met #OpenDayMHA) de wereld instuurt en daarbij het meeste retweets behaalt, valt in de prijzen.

De Mechelen Hotel Assocation springt ook op de kar van de toeristische campagne Bier in Vrouwenhanden en het Bierfestival dat tijdens hetzelfde weekend georganiseerd wordt. Bezoekers kunnen in elk hotel een speciaal en niet-alledaags bier degusteren voor een kleine prijs.

Dit zijn de veertien deelnemende hotels: Martin’s Patershof, Hotel Vé, Holiday Inn Express, 3 Paardekens, Novotel, Muske Pitter, Den Wolsack, Best Western Gulden Anker, Elisabeth, NH, Het Anker, Montreal, VixX en Jeugdherberg De Zandpoort.