Mechelse hotels en vergadercentra voor het goede doel

Jan Simons. Foto Patrick Hattori

Jan Simons. Foto Patrick Hattori

14 Mechelse hotels en vergadercentra organiseren in het kader van Music for Life van Studio Brussel een geldinzamelactie voor het goede doel. Wie op 7 of 8 december slaapt in een hotel of vergadert op een locatie van een van de 14 deelnemers, bepaalt zelf hoeveel hij daarvoor betaalt. De opbrengst gaat integraal naar vzw Mechelse Hattrick, dat projecten ontwikkelt voor brede kansengroepen.

Projectcoördinator Kurt Callaert: “Je hebt mensen die al slapend rijk worden, en binnenkort heb je ook mensen die al slapend geld schenken voor het goede doel. Dat is het opzet van Meet in Mechelen en de 14 partners die dit initiatief mogelijk maken.” De Mechelse schepen Wim Jorissen (Economie) looft het initiatief: “Proficiat en veel dank aan de Mechelse hoteliers. Ze tonen hun warm hart en tegelijk maken ze een mooie promotie voor Mechelen.”

Ook Congrescentrum Lamot neemt deel aan de actie. Manager Jan Simons: “Toen het idee begon te groeien om iets voor het goede doel te doen, waren we onmiddellijk gewonnen om hieraan deel te nemen. Het is belangrijk om zo nu en dan eens stil te staan bij de mensen die het wat moeilijker hebben dan wij en er daadwerkelijk ook iets aan te doen. Lamot stelt zijn auditorium ter beschikking. Zo geven we 298 mensen de kans om de Mechelse Hattrick te steunen. Dat dit goede doel is gekozen, motiveerde ons extra om mee te doen. Het is een mooi initiatief dat een steuntje in de rug kan gebruiken.”

Vzw Mechelse Hattrick is een organisatie die met diverse projecten vorm geeft aan het sociale engagement van voetbalclubs KV en Racing Mechelen. Mechelse Hattrick richt zijn werking voornamelijk op dak- en thuislozen, gedetineerden, werklozen, personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en jongeren met leerstoornissen. Daarnaast wil de organisatie ook voetbalsupporters sensibiliseren rond bepaalde problematieken in en rond de stadions. Voor dit project krijgt Meet in Mechelen ook de steun van oud-speler Piet den Boer, die zelf enkele jaren geleden een sociaal project uit de grond stampte met andere oud-spelers van KV en Racing Mechelen.

De opbrengst van dit initiatief zal voornamelijk gaan naar FC Hattrick, het Mechelse homeless voetbalteam dat binnenkort voor de zesde keer deelneemt aan de Belgian Homeless Cup, en Couleur Cuisine, de zondagse volkskeuken voor mensen die het financieel moeilijk hebben.