Mechelse hoteliers zwaaien hun deuren open

Parkhotel Montreal.

Parkhotel Montreal.

Veertien Mechelse hotels zetten op zondag 2 oktober voor de derde keer hun deuren open voor het grote publiek. Iedereen kan er dan probleemloos binnenwandelen en rondsnuffelen. Dit jaar heeft de opendeurdag ook een thema: kunst. In elk hotel exposeren kunstenaars uit Mechelen en omstreken hun werk. Tussen 13 en 17u staat het hotelpersoneel bezoekers te woord en maakt hen wegwijs in het dagelijkse hotelleven. Uiteraard kan er ook een kamer worden bezocht.

“Het succes van dit initiatief zit in de laagdrempeligheid. Ik vind de dynamische samenwerking van de hotels binnen de Mechelse Hotel Associatie een voorbeeld in Vlaanderen”, zegt Björn Siffer, schepen van Toerisme.

Ook dit jaar kunnen bezoekers van de openhoteldag prijzen winnen. Elke bezoeker ontvangt bij aankomst in het eerste hotel een deelnameformulier voor de wedstrijd. In elk hotel kan je een letter vinden waarmee je een woordpuzzel moet vormen. Deze zin vul je in op het formulier, dat je kan afgeven op je laatste bestemming. Onder de juiste inzendingen verloten de deelnemende hotels o.a. een overnachting, wellness arrangement, ontbijt, diners en lunch.

De veertien deelnemende hotels op zondag 2 oktober van 13 tot 17 uur (Parkhotel Montreal van 10 tot 14 uur) zijn het kerkhotel Martin’s Patershof, Hotel Vé in een voormalige visrokerij, Holiday Inn Express, 3 Paardekens, Novotel, Muske Pitter, Den Grooten Wolsack, Best Western Gulden Anker, Elisabeth, NH, Het Anker, Parkhotel Montreal, VixX en Jeugdherberg De Zandpoort.