Mechelse handelaars verwennen klanten

LenteshoppingTijdens het Lenteshoppingweekend van 20 tot 22 maart leggen de Mechelse handelaars hun klanten in de watten. Modeliefhebbers kunnen de lentecollectie ontdekken in de Mechelse winkels en de handelaars bieden een hapje of glaasje aan en organiseren modeshows, demonstraties en andere leuke activiteiten.

Pas vanaf zaterdag 4 april wordt de Korenmarkt maandelijks ingenomen door de high strEAT food market, maar tijdens het Lenteshoppingweekend kunnen bezoekers al voorproeven. Op zaterdag en zondag vanaf 11 uur toveren chefs in foodtrucks een smaakexplosie op je bord.

Door ambacht en het maakproces in de kijker te zetten, maakt het Lenteshoppingweekend de brug met Maker City, een initiatief van Unizo dat hetzelfde weekend plaatsvindt. Maker City promoot de maakindustrie via allerhande activiteiten verspreid over Mechelen zoals een unieke Made in Belgium-beurs in Lamot, een ontdekkingsroute door de stad en een toekomstconferentie. Mechelen heeft immers een rijkdom aan makers in de stad die actief zijn in heel diverse sectoren van modeontwerp tot design, ambachtelijk bereide delicatessen tot kunstzinnige creaties.

“Met Lenteshopping én Maker City is Mechelen tijdens het eerste weekend van de lente your place to be”, zegt schepen van Economie Wim Jorissen. “We pakken uit met het beste dat onze stad te bieden heeft en zullen aantonen dat er niets op kan tegen de belevenis van winkelen in de mooiste stad van Vlaanderen!”.

Het Lenteshoppingweekend loopt van 20 tot en met 22 maart, en de winkels zijn ook open op zondag van 11 tot 18 uur. Mechelen Maker City heeft plaats van 19 tot en met 22 maart.