MECHELEN – Wagenoord mag na de opening eind vorig jaar al een tweede groot event verwelkomen. Na het nieuwjaarsfeest van stadslijst VLD-Groen-M+, wordt nu ook in form. in de voormalige Festraets garage gehouden.

In form. is het eerste sportieve festival dat één dag duurt en volledig in het teken van gezond eten en bewegen staat. Het gaat om een initiatief van het Mechelse bedrijf form. dat inzet op personal training, bootcamps en foodcoaching. “Met dit evenement willen wij Mechelaars op een leuke, informele en inspirerende manier laten kennismaken met verschillende invullingen van een gezonde levensstijl”, zegt Larissa Coninx, oprichter van form.

De eerste editie kan meteen rekenen op heel wat ondersteuning van lokale horecazaken. Zo stelt Sister Bean een kraampje op met gezonde springrolls en salades, serveert Not Just Soup verse soepen, voorziet Bar Klak de aanwezigen van koffie en biedt Hungry for Health zijn eigen granola aan. Daarnaast zorgt Spa Belgium voor gratis water tijdens het event om mensen aan te moedigen om tijdens en na het sporten genoeg vocht op te nemen.

Al lerend sporten

De namiddag is opgebouwd uit een gedeelte opladen en een gedeelte ontladen. Er wordt rustig van start gegaan met een yogasessie door Eva Daeleman en een workshop over gezond eten door dr. Jennifer Cnops, auteur van Ik weet dus ik eet. Nadien is het tijd om te ontladen met een bootcamp, waar een parcours met oefeningen in teamverband staat te wachten.

Het eendagsfestival wordt afgesloten met een afterparty.