Mechelse fotografe start crowdfunding voor fotoboek

coverADe Mechelse fotografe Pascale Sobry bundelde haar foto’s van twee bijzondere vogels, de jan-van-gent en de papegaaiduiker, in een uniek fotoboek, Iconic Seabirds. Momenteel is ze via crowdfunding op zoek naar het productie- en verdeelbudget voor dit boek.

Pascale Sobry werkt als opvoedster. Ze studeerde af als fotografe aan het IKA in Mechelen. Al haar vrije tijd besteedt ze aan natuurfotografie. Recent bracht ze het resultaat van verschillende fotoreizen naar het Duitse eiland Helgoland en het Britse Skokholm Island samen in haar eerste fotoboek Iconic Seabirds. De centrale gasten in dit fotoboek zijn de jan-van-gent en de papegaaiduiker die op die eilanden leven.

Het boek kwam tot stand dankzij teamwork. Pascale kreeg veel steun van vakmensen voor onder andere de lay-out, het redigeren van teksten en de Engelse vertaling. Zelf is ze heel blij met het resultaat: “Het is een professioneel fotoboek geworden, een salontafelboek dat je laat genieten van de schoonheid van de natuur.” Naast de foto’s van de iconische zeevogels bevat het boek Nederlandse en Engelse achtergrondinformatie over de vogels en de eilanden waarop ze leven. Er staan ook heel wat fototips in het boek. Geen droge technische theorie, maar praktisch advies voor wie zelf een fotoreis wil maken.

gentVorig jaar raakte de fotocarrière van Pascale in een stroomversnelling. Haar foto’s van papegaaiduikers en jan-van-genten vielen in de prijzen bij een wedstrijd van National Geographic. Drie foto’s werden opgenomen in de kalender van het gerenommeerde natuurtijdschrift . Een van haar foto’s haalde de finale van de Argus-fotowedstrijd. “Deze boost van erkenning was mee de aanzet voor dit boek. Het is de bedoeling om een groter en breder publiek te bereiken met mijn fotografie en zo mijn passie voor de natuur te delen.“

Pascale geeft het boek in eigen beheer uit. “Met de crowdfunding-actie wil ik een deel  van de productiekosten dekken en inzicht krijgen in de benodigde oplage. We stelden een aantal interessante pakketjes samen voor wie dit project steunt en zo meteen ook een boek koopt.”

Wie het project wil steunen, kan dat hier.