Mechelse missie naar drielandenpunt

petravanbouwelenDe volgende economische missie van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen leidt eind april naar het drielandenpunt Wenen – Bratislava – Boedapest. Dit vierdaags economisch bezoek waarbij de deelnemers de drie regio’s verkennen, is vooral toegespitst op lokale netwerking, alternatieve energie en zakelijke opportuniteiten voor de ondernemingen.

Er staan verschillende bezoeken aan economisch belangrijke locaties en bedrijven gepland. “In vier dagen verkennen we drie regio’s met onder andere een bezoek aan een energiepark en een Hongaars bedrijf met 20 jaar ervaring in milieu-, water- en energieoplossingen. Verder staat er ook een seminarie over Europese subsidieprojecten gepland”, zegt manager International Business Petra Van Bouwelen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

Naast introducties bij de lokale ambassades en Kamers van Koophandel, biedt deze missie verschillende netwerkmogelijkheden met Slovaakse en Hongaarse zakenlui. Ondernemers die erbij willen zijn, moeten snel zijn. De inschrijvingsperiode wordt eind deze week afgesloten.

Voka biedt ook nog andere mogelijkheden om in te zetten op internationaal ondernemen. Tijdens Bar International focust de organisatie maandelijks op een bepaald land. Daarnaast is er ook een sterk opleidingsaanbod ivm internationale handel en een efficiënte dienstverlening op maat van internationaal georiënteerde bedrijven. “Voor vele bedrijven is de buitenlandse markt minstens zo winstgevend als de thuismarkt”, benadrukt Van Bouwelen. “Grensoverschrijdende activiteiten versterken het competitiviteitsvermogen. Prijsconcurrentie wordt ondervangen door meer innovatie, creativiteit en dus waarde-creatie voor de klant. Internationale oriëntatie geeft nieuwe inzichten op verschillende domeinen. Tegelijkertijd biedt het perspectief en meer zuurstof op langere termijn.”