Carrefour op grens van Zemst en Mechelen breidt uit

carrefourCarrefour heeft grote plannen met zijn Hypermarkt op de grens van Mechelen en Zemst. “Om het winkelcomfort en de shoppingervaring van onze klanten nog te verbeteren, zal de Hypermarkt met zo’n 3.000 m² (commerciële ruimte en depot) worden uitgebreid”, zegt Baptiste van Outryve, director PR & Corporate Communication van Carrefour Belgium NV. “De winkel zal daarbij een derde ingang krijgen en er komt extra parking bij. Tenslotte zal het drinkcenter, dat momenteel los van de winkel staat, om het comfort van de klant te verbeteren in de winkel worden geïntegreerd.”

De werken beginnen in september en zullen in 2016 worden afgerond. “De winkel zal tijdens de werken uiteraard open blijven. Belangrijk daarbij is dat de werken zo worden georganiseerd dat ze geen of een minimale impact hebben op de klanten.”

Er zijn ook nog bijkomende werken gepland op de rest van de winkelsite die wordt beheerd door Redevco. Deze werken zijn nog in de vergunningsfase. Aansluitend wordt het kruispuntcomplex met de Brusselsesteenweg, Zemstsesteenweg en Zemstbaan volledig heringericht met een aangepaste verkeerslichtenregeling. Hiermee moet de verkeerschaos op drukke winkeldagen voorgoed tot het verleden behoren. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de fietsers, zowel het doorgaand fietsverkeer als het bestemmingsverkeer naar de winkelsite. Als alles loopt zoals gepland, moet ook de heraanleg van het kruispunt klaar zijn tegen september 2016.