de roosDanny Huygelen en Harry Mens, uitbaters van de nieuwe café-brasserie De Roos op de Putsesteenweg in Bonheiden, zijn niet aan hun proefstuk. Ze hebben hun strepen verdiend in de Mechelse horeca. Danny Huygelen heeft vroeger nog de Mechelse cafés De Postiljon en Den Beffer opengehouden en Harry Mens is de man achter de gelijknamige bakkerij en brasserie De Schoenmet in Mechelen.

Ze werden aangesproken door het pand dat al geruime tijd leegstond op de Putsesteenweg. Meer dan honderd jaar geleden was het, zoals in die tijd gebruikelijk, een café met aansluitend een winkel en een smidse. Later waren er nog verscheidene horecazaken gevestigd.

De zaak was toe aan een grondige renovatie, maar toch werden nog een aantal authentieke elementen bewaard om te verwijzen naar het verleden. Dat gebeurde vooral in het café met de houten banken, oude muurschilderingen en de originele vloer. De naastgelegen brasserie, de vroegere locatie van de winkel en de smidse, is modern ingericht.

In het café zijn 35 zitplaatsen; in de brasserie met veranda kunnen 80 gasten plaatsnemen. De keuken werkt met dagverse producten.