Mechelse Battelbrug vier dagen dicht

Battelbrug

Waterwegen en Zeekanaal NV laat vanaf maandag 4 april aanpassingswerken uitvoeren aan de Battelbrug over het kanaal Leuven-Dijle in Mechelen.  De brug wordt daarvoor vier dagen volledig afgesloten.

Vorig jaar werd de Battelbrug gerenoveerd en voorzien van een nieuw beweegbaar brugdeel.  Op 9 oktober werd ze opnieuw opengesteld voor het verkeer.  Sindsdien deden zich enkele storingen voor aan de vergrendeling van het brugdek, wat steeds verkeershinder veroorzaakte.  Om dit op te lossen en de bedrijfszekerheid van de brug te verhogen, zijn kleine aanpassingswerken nodig.  Als alles verloopt zoals gepland, zullen de werken starten op 4 april en duren tot en met 7 april.

Om de werken te kunnen uitvoeren, dient de brug tijdelijk te worden afgesloten voor alle verkeer.  Het wegverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via het Battelcomplex. Voetgangers en fietsers dienen gebruik te maken van de Zennegatbrug of de Plaisancebrug.

Door de werken uit te voeren tijdens de Paasvakantie, hoopt W&Z de hinder tot een minimum te beperken.  De Battelbrug verwerkt op een normale werkdag meer dan 5.000 voertuigen.