Mechelse awardwinnaars gelauwerd

winnaarsHet stadsbestuur van Mechelen heeft maandagavond de top ontvangen van twee Mechelse bedrijven die belangrijke awards in de wacht sleepten: transportbedrijf Vervoer Van Dievel en fabrikant van remsystemen Continental.

Van Dievel en Continental wonnen het voorbije half jaar respectievelijk de Award Excellente Onderneming 2014 en de Factory of the Future Award. Dat zijn twee prestigieuze prijzen die vooral de doorgedreven inzet voor mens en milieu en dus een duurzame toekomst bekronen.

Van Dievel kreeg in september 2014 de Award Excellente Onderneming van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. Met deze jaarlijkse prijs bekroont Voka ondernemingen vanwege hun economische verdienste voor de Mechelse regio. De prijs is voorbehouden voor bedrijven in volle groei, die uitmuntend scoren op het vlak van innovatie, HRM en leadership, en bovendien financieel sterk staan. Vervoer Van Dievel beantwoordt helemaal aan deze vereisten. De firma profileert zich als een rendabel, efficiënt, duurzaam en kwalitatief hoogstaand transportbedrijf  en houdt bij alle bedrijfsbeslissingen rekening met zowel rendement als personeelswelzijn en milieu.

Continental, fabrikant van remsystemen in Mechelen-Noord, kreeg begin februari de titel fabriek van de toekomst, toegekend door technologiefederatie Agoria en Sirris. Continental investeert al jaren in o.a. de modernisering van machines, digitalisering, sociale innovatie en ecologie. Daarom behoort dit Mechelse bedrijf op productievlak tot de wereldtop en mag het zichzelf een fabriek van de toekomst noemen. De voorbije vier jaar timmerde Continental Mechelen hard aan de weg om de titel te behalen. Het investeerde hiervoor fors in de doorgedreven automatisering van zijn productieapparaat. Ook de ecologische voetafdruk werd aangepakt en Smart Production Systems deden hun intrede. Met een actief ontwikkelbeleid voor werknemers zette het bedrijf dan weer in op de retentie van zijn menselijk kapitaal.

“Als schepen van Economie ben ik enorm trots op deze twee Mechelse bedrijven. Zij tonen aan dat we in Mechelen over zeer sterk ondernemerschap beschikken, dat onze stad op een positieve wijze in de kijker stelt. En door in te zetten op mens en milieu, werken ze mee aan een duurzame toekomst. Mechelen profileert zich eens te meer als ondernemende stad”, aldus Wim Jorissen, schepen van Economie.