kanagaZes keer per jaar leent een copywriter van het Mechelse tekstbureau Schrijf.be zijn pen aan een goed doel. Mechelaar Maarten De Groof zocht het ver en toch dichtbij: hij schreef een nieuwe folder voor Collectief Kanaga, dat tienduizenden Malinezen een betere toekomst geeft vanuit Mechelen.

CoolDoel is een initiatief van Schrijf.be. Het richt zich op kleinschalige projecten van mensen met een groot hart, zoals die van Collectief Kanaga. De Mechelse initiatiefnemers van Kanaga reisden in 2006 voor het eerst naar Mali. Daar raakten ze onder de indruk van het straatarme maar opgewekte Dogonvolk. Voor hen bouwen ze nu elk jaar één waterput in afgelegen dorpen. Bovendien steunen ze in de hoofdstad Bamako een lokale school met nieuwe klassen, betaalde leerkrachten en maaltijden voor de kinderen.

maartenCopywriter Maarten werkt en woont in Mechelen en voelde zich meteen aangesproken door dit coole goede doel in zijn achtertuin. Maarten: “Tijdens het gesprek met Collectief Kanaga stond ik versteld van de grote resultaten die zo’n klein initiatief teweegbrengt. De vier uur werktijd die ik aan dit project mocht besteden, bekijk ik net zo.”

Linda De Smedt van Collectief Kanaga is het daarmee eens: “Dankzij Schrijf.be hebben we nu een professionele folder die pakkend weergeeft wie we zijn en wat we doen. Zo overtuigen we meer mensen om ons te steunen. Voor ons is de schrijfhulp van Schrijf.be dus net zo waardevol als hun financiële bijdrage.”

Steun door geld én expertise: dat is het idee achter CoolDoel van Schrijf.be. “Want nemen bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid écht op? Dan geven ze meer dan geld alleen. Daarom kruipt Schrijf.be mee op de barricades: door een goed doel met raad en daad bij te staan in zijn communicatie.”