Kunststoffenbedrijf Everlam uit Mechelen heeft zijn IT-landschap grondig hertekend. Het is nu het eerste Belgische bedrijf dat op SAP S4/HANA Enterprise Management draait. Dat meldt Value Chain.

De producent van Polyvinyl Butyral Interlayer (PVB), dat wordt gebruikt voor veiligheidsglas in gebouwen en voor de voorruiten van auto’s, werd bij de implementatie begeleid door SAP partner itelligence. De implementatietijd bedroeg bijna zes maanden.

Als gevolg van de verhuizing van de hoofdzetel van het bedrijf van Duitsland naar België en de snelle ontwikkeling van Everlam was het nodig het IT-landschap te hertekenen. Meerdere scenario’s werden besproken en de keuze voor het nieuwe SAP HANA platform en SAP S4/HANA Enterprise Management (EM) bleek de beste optie te zijn.

SAP S4/HANA is gebaseerd op het SAP HANA-platform en werd ontwikkeld met de SAP Fiori-gebruikersinterface. Het moet ondernemingen uit elke sector en op elk niveau helpen om snel tot zakelijke inzichten te komen. Met deze oplossing kunnen ondernemingen elke activiteit en elke functie van begin tot einde digitaliseren.

“Dankzij de digitale core kan Everlam in real time digitale processen uitwerken in elke fase van zijn activiteiten. Van planning, uitvoering en forecasting tot simulatie en analyses”, aldus Patrick Van Deven, managing director SAP BeLux. “Alle aspecten van Everlams digitale waardeketen worden in real time verbonden met een extra focus op het logistieke luik van het business proces.”

Everlam is een dynamisch bedrijf. Het bouwt ook een nieuwe hoofdzetel in de Mechelse Blokhuisstraat. De werken moeten klaar zijn tegen midden 2017.