Mechels concertbureau van start

pianoMechelen heeft er een concertbureau voor klassieke muziek bij: Concertorganisatie Wonderful World, ontstaan in de schoot van Muziekschool Vergaelen en met Walter Vergaelen als gedelegeerd bestuurder. De algemene leiding is in handen van Philemon Van Den Brande. Het bureau start meteen ambitieus, want er werden al 26 evenementen gepland.

De oprichters van Concertorganisatie Wonderful World verzorgden in het verleden al muziekevenementen met topmusici als Pierre‐Alain Volondat, Vitaly Samoshko, Liebrecht Vanbeckevoort, Tae‐Hyung Kim, Da Sol Kim, Raphaëlla Smits, Daniel Blumenthal en Lorenzo Gatto. Die ervaring gebruiken ze om opnieuw waardevolle muzikale evenementen aan te bieden met artiesten van hetzelfde kaliber.

Wonderful World biedt twee soorten evenementen aan: kleinere intieme concerten met musici als Charles Loos, Matthieu Idmtal, Yuli
Lavrenov, Wim Brioen of Luc Tooten, en grotere evenementen met optredens van o.a. Pieter Wispelwey, Eliane Rodrigues, Raphaella Smits of Vitaly Samoshko.

De Intieme Concerten vinden plaats in het 18de-eeuws Huis De Min in de Sint-Katelijnestraat, de grotere evenementen in het Belle Epoquekader van de Salons Van Dijck in de Frederik de Merodestraat.

“Om een eigen artistieke koers te kunnen varen en geen kwalitatieve compromissen te moeten sluiten in de programmatie, vragen we geen subsidies aan”, aldus de verantwoordelijken van Wonderful World. “We financieren alles met eigen middelen. Donaties zijn natuurlijk altijd welkom.”

Voor de aanvang van de concerten geven kenners als musicoloog prof. Ignace De Keyser of Klara‐presentator Sander De Keere een inleiding van 45 minuten.

Het tijdstip van de concerten is apart maar zeer bewust gekozen: zondagnamiddag. “Op zondagnamiddag lijden de meeste mensen niet onder dezelfde vermoeidheid als na een drukke werkdag. Ze hebben vaak in het weekend wat kunnen recupereren en zijn dus in optimale stemming
voor een weldoende muzikale beleving. De rust die van oudsher gepaard gaat met dit tijdstip (verkeersluwe straten,…), verkleint de kans op stress. We bevinden ons al gauw als vanzelf in de sfeer van de historische muzieksalons.”

De meeste artiesten houden na hun concert een signeersessie. Sommigen geven tevens een masterclass in de muziekschool van Wonderful World. Dat is onder meer het geval voor Reed Tetzloff, Eliane Rodrigues, Raphaella Smits en Fabian Müller.