centrumschijfDe partners van de Mechelse TV Van Langenhove – De Leersnyder architecten (Bruno Van Langenhove en Gert De Leersnyder) zijn de architecten/ingenieurs van het nieuwe wijkcentrum/lokaal dienstencentrum Mechelen Noord in de Eksterstraat. De bouw van het nieuwe centrum is van start gegaan en het project moet klaar zijn in het tweede kwartaal van 2016.

Dit is een vernieuwde geïntegreerde werking van het lokaal dienstencentrum De Schijf (Sociaal Huis) en het Wijkhuis Mechelen Noord (Stad) met daarbij nog een polyvalente buurtzaal. De nieuwe kantoren van Woonpunt worden mee geïntegreerd maar vormen een autonoom gedeelte. In het gebouw worden ook de kinder- en tienerwerking gehuisvest die reeds op de site aanwezig waren.

Het dienstencentrum De Schijf krijgt onderdak in een mooi en praktisch ingericht nieuw gebouw op het Oud-Oefenplein, recht tegenover sporthal De Plaon. Aannemer Bouwbedrijf Floré is van start gegaan met de werken die bijna twee jaar zullen duren. Het budget van het project bedraagt 4,2 miljoen euro. Stad, Sociaal Huis en Woonpunt zullen elk ongeveer 30% van dit bedrag financieren. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) staat in voor ongeveer 10%. De gronden blijven eigendom van de stad en Woonpunt. Het gebouw is een mede-eigendom van de drie partners.