De restauratie van de gevel van het Mechelse woonzorgcentrum Hof van Egmont is zo goed als klaar. Het gaat om een deel van het gebouw aan het Kardinaal Mercierplein, dat bovendien een beschermd monument is. De stellingen rond het gebouw zijn verwijderd, zodat het Hof van Egmont opnieuw in al zijn glorie kan worden bewonderd.

In dit gebouw zijn twee afdelingen van het Hof van Egmont gevestigd: de Maneblusserswijk en het dagverzorgingscentrum. Het gebouw is inmiddels voorzien van nieuwe ramen en een gedeeltelijk nieuw dak. “De bewoners zijn erg positief over de nieuwe ramen met dubbele beglazing”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

In maart zullen alle restauratiewerken volledig afgerond zijn. De werken worden uitgevoerd door aannemer PIT Antwerpen. Het ontwerp is van het Mechels architectenbureau Architecten Beeck & Hermans bvba. Dit architectenbureau specialiseert zich in restauratie- en renovatiewerken van historische gebouwen en monumenten en bestaat uit een team architecten met een opleiding in Monumentenzorg.

Voor deze werken kreeg het Sociaal Huis financiële steun van de Vlaamse overheid, Agentschap Onroerend Erfgoed en Stad Mechelen. De kosten bedragen in totaal 677.256,04 euro.