BonheidenTecro & Krea, architectenbureau uit Mechelen, heeft een bouwtoelating gekregen voor de bouw van 11 appartementen en 6 woningen in de Poverstraat in Bonheiden. Opdrachtgever is Gronden Verelst uit Keerbergen.

“De appartementen zijn verdeeld over twee woonblokken om het geheel luchtiger te houden, maar de ondergrondse kelders van de twee blokken zijn wel verbonden”, zegt Stéphane Mertens, zaakvoerder van Tecro & Krea. “Er is ook een autolift naar de parking.”

De bouwtoelating is nu binnen, maar het project moet nog worden aanbesteed. “De appartementen zullen worden gebouwd in 2016. De woningen komen daarna. Voor de woningen hangt de timing ook af van de verkoop. Als de verkoop wat trager gaat, zal het bouwen ook wat langer op zch laten wachten.”

Het woonproject in Bonheiden is omringd door veel groen. Ook dat werd ingetekend door Tecro & Krea. “Voor sommige projecten werken we samen met externe tuin- en landschapsarchitecten. Binnenkort voegen we zelf een tuinarchitect toe aan ons team, dat dan vrij compleet is met architecten, ingenieurs en interieurarchitecten.”