Mechelen zoekt concessiehouder voor Huizeke

HuizekeDe stad Mechelen is op zoek naar een externe privé-uitbater voor Het Huizeke in domein Tivoli. Het gebouw ligt vlak naast de speeltuin van het park. De stad wil voor Het Huizeke een bestemming die aansluit bij de activiteiten en bezoekers van de speeltuin.

Het Huizeke deed vroeger dienst als kantoorruimte voor de stedelijke dienst Milieu-Educatie. In 2014 verhuisde deze dienst naar de voormalige conciërgewoning aan het neerhof, waardoor het pand vrij kwam.

“De stad denkt voornamelijk aan een bestemming in functie van de bezoekers van de vlak bijgelegen speeltuin”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen. “De inrichting van het pand, uit te voeren door de concessiehouder, moet bijgevolg hierop afgestemd zijn. Dit betekent dat er onder meer kinderstoeltjes voorradig moeten zijn, dat ouders in de sanitaire ruimte luiers moeten kunnen verversen, dat er versnaperingen worden aangeboden,…. kortom een plek waar het leuk vertoeven is voor kinderen en hun ouders.”

“Met de investeringen die de afgelopen jaren in Tivoli gebeurd zijn en de positieve uitstraling die het park heeft, komen steeds meer bezoekers naar het park. Een plek waar je iets kan drinken of een versnapering kan kopen, is dus zeker geen overbodige luxe”, aldus schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Marina De Bie.

Het park en de bijgebouwen werden als stadsgezicht beschermd vanwege hun artistieke, historische en socio-culturele waarde. Er wordt van de concessiehouder verwacht dat hij dit beschermde patrimonium in goede staat behoudt.

Kasteel Tivoli in het park werd op 1 april 2013 in concessie gegeven van de bvba Creation Company. Bij voorkeur verkiest de stad de concessietermijn van het Huizeke af te stemmen op die van Kasteel Tivoli, dus tot 2033. Dit betekent dat het Huizeke in concessie gegeven wordt voor een periode van 17 jaar.

De stad verwacht van de indieners:
* een interieurontwerp met een idee van: de binnenafwerking (vloeren, wanden, plafonds), de materiaalkeuze en vormgeving van nieuwe interieurelementen (trappen, borstweringen, schrijnwerk, meubilair, verlichtingsarmaturen, …)
* Eventuele aanpassingen of vervangingen aan het buitenschrijnwerk moeten duidelijk worden aangetoond.
* Een nota met het voorstel en de visie inzake de bestemming en invulling.
* Een voorstel tot inrichting van de buitenruimte/terras binnen de afgebakende zone.

Meer info vinden belangstellenden hier.