LamotDe derde editie van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen op zaterdag 3 december zal onder meer door Congres- en Erfgoedcentrum Lamot lopen. De Urban Trail in Mechelen is onderdeel van de NN Urban Trail® Series en is de enige Urban Trail® die na zonsondergang wordt gelopen. Op dinsdag 27 september om 11 uur openen de inschrijvingen voor deze loopwedstrijd.

De start en finish van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen liggen opnieuw op de Veemarkt. Het parcours is 10 km lang en werd volledig vernieuwd. De deelnemers lopen dit jaar door 10 nieuwe locaties.

Eén van de nieuwe hoogtepunten op het parcours is de passage door Congres- en Erfgoedcentrum Lamot. “De vraag kwam van de organisatoren, en wij vonden dat uiteraard een leuk idee en werken er graag aan mee”, aldus Jan Simons, manager van Lamot. Het Mechelse Congres- en Erfgoedcentrum is een gedurfd staaltje hedendaagse architectuur in het hart van de Dijlestad. Tegenwoordig zijn er 8 multifunctionele zalen voor allerhande evenementen en feesten. De deelnemers van de Urban Trail lopen de trappen op, snellen door de bar en zien dan het pronkstuk van het centrum: een authentieke brouwketel van de brouwerij waar tot de jaren ‘80 het bekende Lamotbier gebrouwen werd.

Ook het Mechelse stadhuis ligt opnieuw op het parcours. Het volledige parcours en de namen van de andere monumenten en gebouwen worden de komende maanden vrijgegeven.

Net als vorig jaar worden er maximum 4.000 deelnemers toegelaten. Iedereen die inschrijft, krijgt van NN een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken. Na afloop van het event is er voor alle deelnemers een Maneblusser van Brouwerij Het Anker.

De Gazet van Antwerpen Mechelen Urban Trail is een organisatie van Golazo sports, in samenwerking met de Stad Mechelen.