Eind 2015 sloot restaurant D’Hoogh op de Grote Markt in Mechelen definitief de deuren. Daarmee verdween kort na Folliez het laatste sterrenrestaurant in de Dijlestad. Gault&Millau moet daar nu verandering in brengen. De stad schakelt het Franse bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt, in om zich te laten adviseren. Het eenjarige project start in februari.

Het Mechelse restaurantaanbod ’s avonds is eerder beperkt en startende horecazaken focussen voornamelijk op daghoreca, ontbijt en lunch. Om sterrenrestaurants aan te trekken wordt de stad Mechelen partner binnen het Culinary Innovators-programma. “De taak van Gault&Millau bestaat erin om sterrenchefs warm te maken voor Mechelen”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover. “Het pand van D’Hoogh staat over te nemen, op de site Cortenbach komt commerciële ruimte en in Hombeek loopt momenteel een aanbesteding om de oude hoeve op het Dorpsplein om te toveren naar een horecapand.”

In de nieuwe gids van Gault&Millau kregen zeven Mechelse horecazaken een vermelding. Dat zijn er vijf meer in vergelijking met de editie van 2016. Toen haalden enkel M-Eatery aan het Mechelse station en ’t Witte Goud in Leest de culinaire gids.