Coördinator Walter Walgraeve.

Coördinator Walter Walgraeve.

Mechelen Morgen is op zoek naar partners met Mechelse roots die mee het toekomstige themacafé op de Botermarkt willen inrichten met typische, authentieke Mechelse elementen. Het gaat dan om voor de hand liggende dingen als bier en meubelen, maar Mechelen Morgen staat ook open voor meer verrassende voorstellen.

Het themacafé van Mechelen Morgen opent begin volgend jaar in Het Clarenhof. Het wordt de ontmoetingsplaats waar woondromen en werkwensen worden aangewakkerd en het Mechelen van morgen wordt voorgesteld.

Mechelen Morgen is het citymarketinginitiatief van de stad Mechelen dat in samenwerking met privépartners Mechelen promoot als de ideale woon- en werkplek in de Vlaamse Ruit. Mechelen Morgen wil kandidaat-inwoners en -werkgevers op een inspirerende manier laten kennismaken met de troeven van het Mechelen van de toekomst. Daarnaast wil het ook aspirant-investeerders aantrekken en ontwikkelaars van privéprojecten aansporen om mee te bouwen aan Mechelen.

“Mechelen is een stad die volop aan de toekomst bouwt. Talrijke stadsvernieuwingsprojecten hebben het laatste decennium Mechelen een nieuwe, frisse aanblik gegeven, en ons gedurfde investeringsbeleid werpt zijn vruchten af. Het komt er nu op aan onze actieradius te verbreden door Mechelen in heel die Vlaamse Ruit te promoten als ideale woon- en werkplek, bereikbaar en centraal in Vlaanderen”, zegt burgemeester Bart Somers.

Kennismaken met het Mechelen van morgen kan al op de website en binnenkort dus ook in Het Clarenhof op de Botermarkt. “Het wordt een multifunctionele ruimte, publiek toegankelijk, waar Mechelen Morgen zijn plek zal krijgen. Er zal ook ruimte zijn voor een Mechelen Morgen themacafé, tentoonstellingsruimtes en zalen die je kan huren”, vertelt Walter Walgraeve, coördinator van Mechelen Morgen. “Dit najaar starten we met de inrichting. Daarvoor zijn we op zoek naar authentieke Mechelse elementen die onze stad typeren. Dan denk ik natuurlijk aan de Sint-Romboutstoren, de Dijle, onze banden met de meubelindustrie, de Mechelse bieren, enz. Maar we staan ook open voor meer verrassende combinaties. Zolang de inrichting maar Mechelen ademt.”

Wie partner wil worden van Mechelen Morgen voor de inrichting van het pand op de Botermarkt kan terecht bij Walter Walgraeve, walter.walgraeve@mechelen.be of telefonisch op 015-29.80.26.