Mechelen Morgen promoot stad als ideale woon- en werkplek

logoMechelenOm de stad Mechelen nog meer te promoten wordt het agentschap Mechelen Morgen opgericht. De kerntaak van Mechelen Morgen is Mechelen voor te stellen als ideale woon- en werkplek. Dat heeft burgemeester Bart Somers bekend gemaakt tijdens de voorstelling van de Mechelse begroting van marketing en communicatie voor 2015.

Mechelen Morgen wordt een samenwerking tussen de stad en een tiental private partners in diverse sectoren:  immobiliënmakelaars, projectontwikkelaars, investeerders in kantoorgebouwen – bevaks, en een aantal sponsorrelaties. Het agentschap zal Mechelse stadsvernieuwingsprojecten promoten binnen en buiten de stad. De focus ligt hierbij op de Vlaamse Ruit rondom Mechelen, van de Vlaamse rand van Brussel tot Aalst, Dendermonde, Sint-Niklaas, Antwerpen, Lier, Leuven… Mechelen is volgens Bart Somers het beste wat Vlaanderen te bieden heeft wat betreft kwalitatief samengaan van wonen en werken.

De promotie van de stad zal vooral digitaal gebeuren met een state of the art website en digitale communicatietools zoals de Mechelen Morgen mobile app, maar ook met een infopunt op een centraal gelegen toplocatie in Mechelen. Voor dit infopunt zal Mechelen Morgen samenwerken met een groep van private ondernemers die van plan zijn om in het Clarenhof op de Botermarkt een nieuwe horecazaak op te starten. Mechelen Morgen zal werken vanuit dit infopunt.

In 2014 investeert de stad nog 40.000 euro in de opstart van Mechelen Morgen. Voor 2015 is 50.000 euro prefinanciering door de stad ingeschreven in afwachting van de feitelijke oprichting van Mechelen Morgen. Dat bedrag zal door Mechelen Morgen moeten worden terugbetaald. De stad stelt vanaf 2015 ook een personeelslid ter beschikking van de organisatie. De rest van de werkingsmiddelen komt van een tiental private partners die elk 10.000 euro investeren.