MECHELEN – Het eindejaarshoppen in Mechelen gaat dit jaar erg vroeg van start. Op 24 november, met Black Friday, om precies te zijn. Het is de eerste van vele aankomende activiteiten in het eindejaarsprogramma van vzw Mechelen MeeMaken.

Bezoekers aan Mechelen kunnen al tijdens Black Friday flinke koopjes doen. Het fenomeen komt overgewaaid van de Verenigde Staten en gaat gepaard met fikse kortingen. Op het gebied van sfeer en gezelligheid is er op 24 november dan weer straatanimatie en wordt officieel de aftrap van de kerstperiode gegeven door de verlichting in de grote kerstboom aan te steken.

Niet alleen de Onze-Lieve-Vrouwestraat, IJzerenleen en Bruul, maar ook de Korenmarkt en Hoogstraat vormen die avond enkele hotspots in de binnenstad. Dat gebeurt onder meer aan de hand van gewone en culinaire wandelingen met een verhalenverteller.

Verder laat Mechelen MeeMaken vzw 650 kerstbomen verspreiden over alle diensten, horeca- en handelszaken.

K.A.R.G.O

Mechelen MeeMaken vzw wil ook onbekendere locaties en zaken bij haar activiteiten betrekken. Dat doet de overkoepelende vereniging voor handel, horeca en diensten in Mechelen aan de hand van kunst.

Zo zullen het Koning Albertplein, het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof, de Ganzendries, het Sint-Romboutskerkhof en het Sint-Katelijnekerkhof een artistieke en culturele invulling krijgen. “Deze vijf locaties vormen de K.A.R.G.O-route en zijn de perfecte kruistbestuiving tussen handel, kunst en cultuur”, aldus schepen van Economie Katleen Den Roover.

Nog meer shoppen

Ook zij die op het laatste moment nog geschenken moeten kopen, worden beloond. Zo zetten de Mechelse handelaars niet alleen op zondag 17 december hun deuren open, maar ook op kerstavond, Oudejaarsavond en op 7 januari, de eerste zondag van de solden.