Mechelen Leisure: nieuwe aanbieder actief vrijetijdsaanbod

kathedraalMechelen Leisure is de nieuwste tak van Flanders Leisure, dat eerder al Leuven Leisure en Beer Hop lanceerde. Mechelen Leisure gaat deze week officieel van start.

Flanders Leisure startte ruim twee jaar geleden met het concept Leuven Leisure: een nieuw aanbod van vrijetijdsactiviteiten en toeristische beleving in en rond de universiteitsstad. Hieruit groeide in 2014 het concept Beer Hop, met de organisatie van bierculturele activiteiten in Midden-Vlaanderen. In navolging van het succes van Leuven Leisure en Beer Hop start nu Mechelen Leisure.

Drijvende kracht achter Flanders Leisure is een team van jonge, enthousiaste ondernemers met een achtergrond van studies geschiedenis en geografie en ervaring in het toeristische werkveld. Hun gemeenschappelijke drive is de gedeelde passie voor innovatieve cultuur- en natuurbeleving.

Mechelen Leisure wil vernieuwing brengen in het belevingsgericht vrijetijdsaanbod en zal dit doen onder vier pijlers :

Mechelen Walks: een gidsenorganisatie die geleide wandelingen aanbiedt

Mechelen Rides: fietsverhuur en geleide fietstochten in Mechelen en het Dijleland

Mechelen Floats: rivierafvaarten en outdoorbeleving

Mechelen Plays: stadsspelen, workshops, teambuilding, vrijgezellenavonden, proeverijen en events op maat.

Kernwoorden van de werking van Mechelen Leisure zijn kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. “Een full-time professioneel kernteam verzorgt de dagelijkse werking, aangevuld met gepassioneerde, gevormde gidsen-vrijwilligers. Wij garanderen een niet-aflatende creativiteit en stellen de eigen werking en programma’s steeds in vraag. We werken ook duurzaam. We ondernemen bijvoorbeeld geen gemotoriseerde activiteiten”, aldus Mechelen Leisure.

Meer nieuws over interessante starters vindt u hier.