De verschillende handelscomités in Mechelen vormen vanaf eind januari één handelaarsvereniging. Dat werd tijdens een netwerkevent in congres- en erfgoedcentrum Lamot bekendgemaakt. Zowat 160 handelaars, horeca-uitbaters en ondernemers woonden de lancering van de overkoepelende vereniging bij. De nieuwe structuur moet het economische middenstandsgebeuren van een verfrissende dynamiek voorzien.

De nieuwe vzw wil Mechelen een nog betere uitstraling bezorgen als winkelstad. “De overkoepelende handelsvereniging onderstreept dat we met z’n allen bouwen aan een gemeenschappelijk positief verhaal om er individueel de vruchten van te plukken”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover. “Dit is een nieuwe troef voor de retail in het winkelcentrum om op afdoende wijze de concurrentie met internationale e-commerce, internetgiganten, baanwinkels en shoppingcentra aan te gaan.” Elke handelszaak heeft nu de mogelijkheid om zich via de vernieuwde website shoppeninmechelen.be efficiënt aan te prijzen.

De handelaarsvereniging staat bovendien steeds open voor nieuwe leden. “We nodigen handelaars, horeca-uitbaters en ondernemers in de binnenstad uit om lid te worden om zo verder enerzijds mee vorm te geven aan de nieuwe vereniging en anderzijds mee te werken aan de concrete ideeën van onze activiteitenkalender”, zeggen enkele voortrekkers van de nieuwe vzw. In 2017 staan al een Warm Welkom Weekend in maart en oktober en een braderie nieuwe stijl in mei en september gepland.