Mechelen krijgt Afas-stadion

afasHet nieuwe stadion van KV Mechelen zal Afas Stadion heten. AFAS Software verlengt zijn partnership met bij KV Mechelen voor minstens 5 seizoenen en wordt naast co-sponsor ook stadionpartner.

KV Mechelen en AFAS Software hebben de huidige sponsorovereenkomst opengebroken en met vijf jaar verlengd tot 2020. De bestaande contracten met betrekking tot de shirt-, stadion- en jeugdsponsoring tussen KV Mechelen en AFAS Software worden in één verbintenis ondergebracht.

Malinwa start deze zomer met de eerste fase van de stadionrenovatie. In augustus moet een eerste nieuwe staan- en zittribune opgeleverd zijn. “Het zal ook meteen de eerste wedstrijd zijn in het AFAS Stadion”, zegt commercieel en operationeel directeur van KV Mechelen Marc Faes. “AFAS Software, nu al cosponsor, heeft zijn contract voor 5 seizoenen verlengd tot 2020, met een optie op nog eens 5 jaar en wordt meteen de fiere stadionsponsor. Het is fantastisch dat AFAS Software zich met een verbeterd contract voor nog langere termijn aan KV Mechelen verbindt.”

AFAS geeft dus zijn naam aan het nieuwe stadion. Robert Koelman, directeur van AFAS Software in België: “We zijn erg blij dat we onze schouders kunnen zetten onder KV Mechelen. AFAS heeft al vijf jaar een kantoor in België en verhuisde in 2012 naar Mechelen. We voelden ons er meteen thuis en zullen er ook blijven. Als co-sponsor willen we onze voetbalploeg voluit ondersteunen. Het voelt heel logisch om naast het shirt nu ook het stadion te gaan sponsoren. Wij zijn toe aan de volgende fase met KV Mechelen en breken daarom binnen 1 jaar het contract al open en verlengen dit met vijf jaar. Drie jaar was echt te kort om al onze doelstellingen te verwezenlijken. Dit geeft KV Mechelen én AFAS continuïteit. We genieten van de warme wederzijdse contacten en kijken uit naar de voortzetting van een bijzondere samenwerking.”

Tijdens de nieuwe contractperiode gaat KV Mechelen zich nog meer automatiseren met de software van AFAS en haar partners om zo een voorbeeld te vormen voor de clubs in de Jupiler Pro League. De procesautomatisering wordt op een hoger niveau gebracht, waardoor een efficiëntere afhandeling van de administratieve processen plaatsvindt en er dagelijks inzicht is in de financiële situatie. Dit is vandaag de dag voor veel voetbalclubs van groot belang.