Mechelen heeft veel minder falingen dan provinciaal gemiddelde

FaillietHet aantal faillissementen is in de eerste zes maanden van dit jaar met 12,6% gevoelig afgenomen. In de eerste helft van dit jaar gingen 5.259 bedrijven over de kop. Het is van het eerste semester van 2009 geleden dat de cijfers zo positief waren. Dat blijkt uit de faillissementenbarometer van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

Het arrondissement Mechelen heeft het tijdens de eerste helft van het jaar en ook in juni op het vlak van falingen veel beter gedaan dan de nationale cijfers en ook beter dan de andere arrondissementen in de provincie Antwerpen.

Van januari tot en met juni waren er in het arrondissement Mechelen 94 falingen, tegen 125 in dezelfde periode vorig jaar. Dat betekent een daling met 24,80%. Gerekend over de volledige provincie Antwerpen was er in de eerste helft van het jaar een daling van het aantal faillissementen met 2,06%. Mechelen deed het dus aanzienlijk beter.

In juni werden dit jaar in het arrondissement Mechelen 14 bedrijven failliet verklaard, tegen 17 in dezelfde maand in 2015, wat een daling met 17,6% betekent. Op provinciaal vlak was er vorige maand een stijging van het aantal faillissementen met 11,4%, wat vooral te wijten is aan het hoge aantal falingen in het arrondissement Antwerpen. Mechelen was in de provincie de beste leerling van de klas.