Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kennen momenteel een hele wirwar van zorgdiensten die apart geraadpleegd moeten worden. Daar komt vanaf 2018 verandering in. Beide gemeenten brengen al hun zorgdiensten onder in Zorgbedrijf Rivierenland.

De dagdagelijkse integrale werking zal ten laatste op 1 januari 2018 een feit zijn. De bestuurlijke organisatie is wel al opgestart. Mechels schepen van Welzijn Koen Anciaux neemt het voorzitterschap op. Ondervoorzitter is schepen van Sociale Zaken Dave Van Oosterwijk van Sint-Katelijne-Waver, waar ook de hoofdzetel van het zorgbedrijf gevestigd zal zijn.

Betere organisatie

De samenwerking over gemeentegrenzen heen maakt het mogelijk dat alles achter de schermen vlotter kan verlopen. Het zorgaanbod wordt op die manier beter gecoördineerd. “We staan regionaal sterker en dit gaan we de komende jaren nog meer zien”, zegt Koen Anciaux.

Zorgbedrijf Rivierenland hoopt op verschillende vlakken voordeliger uit de hoek te komen:

  • Met een ruimer en beter aanbod waarbij de nabijheid van de dienstverlening behouden blijft.
  • Met het delen van expertise over verschillende diensten heen.
  • Met dialoog om een op maat gemaakt zorgaanbod voor mensen te zoeken.
  • Met een betaalbare dienstverlening die bovendien efficiënter en administratief eenvoudiger is.
  • Met een centraal digitaal punt waarbij alle diensten via de website te raadplegen zijn.

Zowel voorzitter Koen Anciaux als ondervoorzitter Dave Van Oosterwijk benadrukken dat het Zorgbedrijf Rivierenland voorstander is van een verdere groei en samenwerking met andere gemeenten uit de regio.